Arkiv

Bobolo CMS – 1.7.1

21 Januari, 2014

Arbetet med mitt egna publiceringsverktyg "Bobolo CMS" fortgår ständigt. Nyligen släpptes version 1.7.1 som innehåller lite diverse buggfixar men även lite optimering av gränssnittet. Bland annat har jag introducerat en lite tydligare väljare för att markera innehåll som publicerat. Dessutom innehåller verktyget nu även auto-save för att automatiskt spara ändringarna man gör. …

Bobolo Law?

15 Januari, 2014

I höstas rullade det in en liten drös med juridikrelaterade jobb. Lite roligt att jag just fick tre på en och samma gång när jag inte jobbat mycket med den världen tidigare. Kanske behöver jag öppna en hel avdelning för juridikrelaterade jobb? Hoppas bara inte "mitt juridiska finstilta" på mina offerter inte är helt uppåt väggarna, det vore ju pinsamt. …

Nästa semester bokad

13 Januari, 2014

Det blir en härlig sol- och badsemester till Goa i mars, bokades i helgen. Så tills dess blir det full fart med alla kunder och deras webbsidor. Det blir full fart med det arbetet efter hemkomsten också givetvis :) Det är skönt att ha något att se fram emot, nästa röda dag i kalendern är ju annars påsk. Påsken inträffar ju i mitten i april i år så det hade inte blivit något ledigt innan dess. …

Musik som kreativitet

13 Januari, 2014

Jag lyssnar väldigt ofta och mycket på musik, speciellt när jag jobbar. Enligt min statistik från Spotify blev det över 18 000 lyssnade låtar under 2013. Det motsvarar drygt 47 dygn, så det blir en hel del. Men jag har inte bara musiken som bakgrund utan försöker ibland använda den till att inspirera kreativiteten när jag ska designa eller göra något speciellt. T. …

Prosjekt Norge

10 Januari, 2014

En av mina äldsta kunder i Norge bytte vid årsskiftet namn till "Prosjekt Norge" och fick sig en lite lätt ansiktslyftning på kuppen när vi ändå flyttade sidan och bytte logotyp. Prosjekt Norge har många av modulerna i Bobolos CMS däribland "undersajter" som möjliggör att skapa flera webbsajter i samma installation.

Deckshuset

7 Januari, 2014

Parkeringshuset "Deckshuset" på Eriksberg ville ha en modern, fräsch och samtidigt väldigt enkel sida för att informera om sitt parkeringshus och det nya parkeringsförfarandet. Sidan anpassar sig efter besökarens webbläsare och ser likadan ut i webbläsaren i datorn som i telefonens.

Nytt år – ny webbsida!

2 Januari, 2014

Min egna webbsida hade varit lite eftersatt ett tag nu så det fick bli dags att göra en uppfräschning. Tanken är att designen ska vara lite mer tidsenlig med "flat design" och lite starkare färger.

Frukostfrasse

2 Januari, 2014

Frukostfrasse.se är min egen "blogg" om frukostar i Göteborg med omnejd. Den senaste inkarnationen har förutom besökarnas betyg och kommentarer även nya topplistor och Frukostkartan och Frukostfinnaren där du lätt hittar närmaste öppna frukostställe.

Radio Rivendell

2 Januari, 2014

Till Radio Rivendells 10-årsjubileum gjordes hela designen om igen, och den här gången blev det ännu lite mer fantasy och träinredning. Förutom helt ny design använder sajten även den nya modulen för diskussionsforum där de över 10 000 medlemmarna kan diskutera olika ämnen.

Host Mobility

2 Januari, 2014

Teknikföretaget Host Mobility i Göteborg har fått en ny modern, lätt och luftig sida där deras produkter framhävs i detalj. Tillsammans med fotografen Jonas Leander togs nya och snygga produktbilder och Niklas Andersson stod för person- och lokalfotografering.