3 maj, 2012

Testa för Internet Explorer

CSS 3 / Internet Explorer

När man har Mac (eller för den delen en dator med ny Windows eller Linux) kan det ibland vara svårt eller i det närmaste omöjligt att se hur en sida ser ut i Internet Explorer, något man tyvärr alltid måste testa då äldre versioner av Internet Explorer inte är speciellt kompatibla. Eller så behöver man se till att det även ser okay ut om man börjat använda sig av den nya modernare "standarden" för CSS 3.

Program för Windows

För Windowsdatorer finns IETester som kan köra ett speciellt webbläsarfönster mot sidan du vill testa. Det fungerar komplett med Javascript och allt. Nackdelen är att det inte går att lita på helt och hållet, men det är nog så nära man kan komma utan att själv ha en riktig version Internet Explorer. 

http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage

För webbläsaren

Saknar man Windows över huvud taget kan olika nättjänster vara bra att ta till. En som är riktigt bra (och gratis) är NetRenderer. Här får man dock bara en skärmdump från sidan, men det räcker ofta rätt långt när det gäller utseendet, i alla fall för statiska tester. NetRenderer stödjer alla versioner från och med Internet Explorer 5.5 och ända upp till och med kommande (maj 2012) Internet Explorer 10.

http://netrenderer.com/

Andra alternativ

http://browsershots.org – Kan rendrera många andra webbläsare än Internet Explorer

https://browserlab.adobe.com – Adobes Browser Lab kan också vara en bra att spana in

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.