21 januari, 2014

Bobolo CMS – 1.7.1

Bobolo CMS

Arbetet med mitt egna publiceringsverktyg "Bobolo CMS" fortgår ständigt. Nyligen släpptes version 1.7.1 som innehåller lite diverse buggfixar men även lite optimering av gränssnittet. Bland annat har jag introducerat en lite tydligare väljare för att markera innehåll som publicerat. Dessutom innehåller verktyget nu även auto-save för att automatiskt spara ändringarna man gör.

Hantering av innehåll

Hanteringen av innehåll jag introducerade i version 1.7 är nu aktivt. I framtiden kommer man att kunna konfigurera upp varje innehållstyp och vilka fält som ska finnas med. Detta istället för att som idag där man lägger till attribut på alla samtliga artiklar t.ex. Nu kommer man alltså att kunna konfigurera att t.ex "Blogginlägg" har en bild, "Produkter" har flera bilder och länkar till PDF-filer, och så vidare.

Hur detta sen visas på sajten konfigureras i sajtens tema, på så sätt flyttas mer temaspecifik logik ut till temana istället för att som idag där en hel del logik ändå ligger i själva CMS:et.

Gränssnittet

Jag arbetar ständigt med det grafiska gränssnittet i Bobolo CMS, nu är allt lite plattare men ändå inte. Vissa grafiska element följer trenden med "flat design", men jag har även börjat mjuka upp och ta tillbaka lite toningar. Trenden med "flat design" tycker jag kanske gått lite för långt i vissa fall :)

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.