6 maj, 2010

Internet World 2010 och jobbmaraton

Internet World 2010Så var årets upplaga av Internet World 2010 (http://www.internetworld.co.uk) över för det här året och på det hela taget var det en lyckad tillställning. Jag tycker till och med det var lite bättre än förra året. Det var väl inga direkta nyheter, men lite av det som media, företag och kunder pratat sig hesa om på sista tiden, dvs "sociala medier", har gjort avtryck i både föredrag och produkter. Nämner man inte "sociala medier" i samband med sin produkt verkar man omodern och ointressant, på gott och ont. Sociala medier såsom Facebook och Twitter är väldigt stora och populära, men har man inget genomarbetat tänk hur man skall använda det i sitt företag så är det bara nästan en fara att satsa för mycket pengar i det hela. Självklart får man om man vill, men att bara haka på en trend bara för att det är "hett" är bara dumt. Men det är ju här Bobolo kommer in! Vi fortsätter bygga vidare på våra integreringar med t.ex Twitter direkt i vårt egna CMS "Bliss". Och hos oss får du bara det du vill ha, tack vare att vårt CMS är uppbyggt kring moduler. En billig kärna som man sen bygger ut med tillägg när behoven finns. Du slipper betala för något du aldrig kommer använda!

Bliss 1.4.2 = Mindre, snabbare, bättre!

Under veckan i London programmerade vi vidare på Bliss och vi har bland annat kortat ner tiden det tar att ladda sidor. Hittils har vi minskat storleken på filerna som laddas till mindre än hälften för en typisk webbsida. I admingränssnittet till en knapp tredjedel! Detta är det första ledet i vår optimering, och vi har ytterligare idéer för hur vi skall kunna snabba upp laddningstiderna ytterligare.

Laddningstider

Till vänster visas en typisk vanlig hemsida och till höger Bliss administrationsgränssnitt. De rosa staplarna visar sidstorlek efter optimering. Lägre stapel är bättre

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.