7 oktober, 2016

Fixa access token till Instagram

Instagram

När man vill ha en widget med Instagrambilder på sin webbsida behöver man ordna med lite nycklar för att kunna komma åt sitt flöde på ett bra sätt. Det finns tredjepartsverktyg och widgets som kan fungera, men det är lätt hänt att deras nycklar går ut eller ändras. Och då brakar widgeten ihop. Därför är det bra att ha en egen som man själv har lite mer kontroll på. Så här gör du:

  1. Då in på utvecklarsidan på Instagram, www.instagram.com/developer
  2. Skapa en ny klient. Då får du ditt så kallade Client ID.
  3. För att använda ett förenklat flöde när du ska generera din Access token behöver du låsa upp "Disable implicit OAuth". Det gör du genom att gå in på fliken "Security" i din klient och kryssa ur den rutan.
  4. Sedan byter du ut variablerna i adressen nedan med ditt Client ID du fick i steg 2 och Redirect URI som du angett i din klient (du kan använda samma adress som för webbsidan).

    https://api.instagram.com/oauth/authorize/?client_id=CLIENT-ID&redirect_uri=REDIRECT-URI&response_type=token
  5. Klicka på att bekräfta på den sidan du hamnar på
  6. Nu ska du skickas tillbaka till adressen (Redirect URI) du angav i steg 4, och i adressfältet hämtar du nu din Access token som du behöver.
  7. Du behöver ofta också ditt användarnummer, och det är inte alltid helt lätt att hitta. Det ligger faktiskt med i din Access token du fick i steg 6. Det är det som först i strängen, och framför första punkten. Du kan använda den här adressen (smashballoon.com/instagram-feed/find-instagram-user-id) annars och ange ditt användarnamn så returneras ditt användar-ID-nummer.

Nu ska allt vara ordnat! 

Om du inte lyckas med något steg, se till att du angett samma adress under "Valid redirect URIs" som du använder i steg 2 och 4. Se också till att du kryssar ur rutan "Disable implicit OAuth" i steg 3.

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.