1 mars, 2011

Bliss 1.5.4 – Ännu snabbare, ännu bättre

Bliss / CMS / CSS3 / HTML5 / IPhone / SEO / Webbapp

Arbetet går vidare med vårt CMS Bliss, som alltid. Admingränssnittet har fått sig en rejäl ansiktslyftning samt ett antal mer eller mindre fräcka och intressanta funktioner har tillkommit, däribland möjligheten att kunna erbjuda diskussionforum, wiki och att kunna ha sin egna lilla öppna community!

Sidorna är också per automatik också ännu mer sökmotoroptimerade än tidigare. Detta gör att du får lite mer hjälp på traven med att få din webbsida lite bättre positionerad hos sökmotorerna. Tyvärr är det ingen mirakelkur, utan du måste fortfarande själv jobba med själva innehållet, men vissa saker i nya Bliss gör att Google blir lite gladare.

Snabbare, smidigare och enklare

Genom att använda moderna metoder, idéer och webbtekniker blir även användandet av Bliss smidigare. Klickar du på Sparaknappen laddas nu inte sidan om när du sparar dina ändringar, utan det görs i bakgrunden och Bliss notifierar dig när det är sparat. Det går således mer än dubbelt så snabbt att spara en sida eller artikel. Du kan även ladda upp flera filer på samma gång, och även det i bakgrunden, du kan faktiskt fortsätta att redigera din text medans du laddar upp det stora PDF-dokumentet.

Webbapplikation!

Iphone webbapplikation!Eftersom det på det senaste allt mer pratas om iPhone och Android och app hit och app dit introducerar vi också från och med nu möjligheten att kunna en webbapplikation av din webbplats! Komplett med ikon för hemskärmen och startupbild (kräver iPhone). Det blir som en app, fast innehållet är dynamiskt och är det samma som du har på webbsidan. Det vill säga att om du lägger till nyheter på webbsidan så kommer du se dessa nyheter när du kör appen! Utseendet är specialanpassat för mobilen och du kan t.ex ha en lite annorlunda layout anpassd för mobilernas mindre skärmar.

Varför inte testa detta i praktiken? Surfa in på www.bobolo.se med din iPhone och knacka sen på knappen i mitten i nedre delen av skärmen. Välj då "Lägg till på hemskärmen" och klicka Lägg till. Du kommer nu få en snygg ikon som tar dig direkt till Bobolos webbapp!

Framtidssäker med HTML5 & CSS3

Webben går framåt, även om det för oss i branchen kan tyckas det går lite långsamt ibland. Bliss validerar nu i HTML5, den nya standarden för hur webbsidor ser ut. Med CSS3 det dessutom enklare att definera utseendet precis som man vill ha det, men en hel del snygga effekter att ta till. Musa över Bobolologotypen så får du se något kul om du kör Chrome eller Safari.

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.