29 juli, 2011

Fler sociala nätverk när Facebook utmanas?

Facebook / Google plus / Sociala medier / Spekulationer

Vi har ju hört att Facebook tappar medlemmar i USA, och vad det beror på och varför det händer just nu spekuleras det om. Google+ som öppnade portarna relativt officiellt nu nyligen gör ett ordentligt försök att rå på Facebooks dominerande ställning. Och om någon skall lyckas är det väl Google, för är det någon som har pengar att satsa så är det väl dom. Varför dom enligt mig skulle kunna lyckas är att man lättare kan filtrera sina poster och inlägg i så kallade "circles", man slipper alltså skicka "Äntligen fredag!" till chefen och alla sina kunder som sitter och väntar på den försenade leveransen. Detta är något Facebook inte erbjuder på ett lika enkelt sätt som i Google+, ännu. Jag tror inte Facebook vågar sitta still i båten när den redan börjat gunga, om än väldigt lite. Men det beror mycket på om folk verkligen orkar flytta dit.

En annan sak som gör att man börjar tröttna är att ALLA redan är där, nyhetens behag har lagt sig, man har ledsnat på Farmville och Mafia Wars och alla andra smått onödiga "appar". Dessutom har man kanske chefen som vän, sina föräldrar och några kunder.

Något som slog mig nu är att när Facebooks dominans (kanske) rubbas så kan det bana väg för fler sociala nätverk att slå sig in igen. Innan Facebook tog över fanns det en uppsjö av större och mindre nätverk, men dessa försvann eller förminskades väldigt strax efter Facebooks breda frammarsch. Kanske kommer dessa tillbaka då man hellre vill umgås med sina vänner, spelkompisar eller förbundskamrater framför chefer, kunder och föräldrar? Och det gör man ju enklare och frispråkigare i ett mindre och mer begränsat forum. I vissa fall kanske med mer exklusivt medlemskap?

Bara en tanke :)

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.