OM BOBOLO

Bobolo är en webbyrå i Göteborg med många års erfarenhet och kunnande inom hemsidor, webbdesign och webbprogrammering, CSS3, HTML5 och allt däremellan. Bobolo grundades 2007 av mig, Anders Dahlgren, men redan innan dess höll jag på med webbsidor, design och layout. Mina kunder är alltifrån små till medelstora företag och föreningar där jag skapat snygga men framförallt lättanvända webbsidor.

 

Anders DahlgrenUtöver rena webbsidor har jag även gjort bland annat gjort skivomslag, visitkort, foldrar och andra trycksaker. Basen är i Göteborg, men världen är min arbetsplats, bland annat har jag ett antal projekt i vårt kära grannland Norge.

Förutom för att jobba med webben driver jag även ett par egna sajter däribland frukostsajten Frukostfrasse med frukostrecensioner för många av Göteborgs caféer, internetradiostationen Radio Rivendell och min egna musiktipssida Anders Tipsar för att nämna några.

 

 

HUR GÅR DET TILL?

Varje jobb går till ungefär på samma sätt, det vill säga alla jobb börjar ofta med med ett möte följt av design och utveckling innan leverans och installation på webbservern.

Workflow
 

Inför varje påbörjat arbete börjar vi tillsammans ofta med ett möte där vi pratar igenom hur det ser ut idag och vad ni vill ha.

Det är ju inte nödvändigt att träffas i verkligheten, men det är lite lättare, plus att vi får ansikten på varandra.

 

I designfasen arbetar jag fram en skiss som motsvarar det vi diskuterade igenom i första fasen.

Efter feedback jobbar jag vidare med designen och när vi är nöjda går vi vidare.

 

Det är i utvecklingsfasen själva "arbetet" börjar, det vill säga jag bygger ihop det som satts samman i de tidigare faserna.

I utvecklingsfasen slutförs arbetet, jag utvecklar eventuella extramoduler och installationen sker på webbservern. 

 

 

TEKNIK OCH PROGRAMVAL

Jag har valt att utveckla ett eget CMS istället för att välja en av standardprodukterna, t.ex WordPress. Detta främst för att jag då har full kontroll över CMS:et, hur det fungerar och vad som går att göra, men även för att det är väldigt roligt. 

Bobolo CMS går i princip att köra på vilken modern webbserver som helst, förutsatt att PHP och MySQL finns installerade. Främst är det på Linux det fungerar som bäst, även om en välkonfigurerad Windowsserver också ska fungera. Jag kan erbjuda hosting hos mig själv eller via någon av mina partners, har du redan en webbplats på t.ex One.com eller Surftown är det absolut inga problem att installera sidan där.

 

 

ENGAGEMANG

Förutom att göra webbsidor så försöker jag göra mer än rätt för mig genom att hjälpa till där jag kan.

  • För varje kund jag lanserar en hemsida köper jag träd via Naturarvet. På så sätt kan jag erbjuda "koldioxidneutrala" hemsidor åt alla.
  • Jag skickar alla våra fakturor via e-post, på så vis sparar jag både pengar, snabbar upp processer och besparar miljön. Givetvis går det att få en pappersfaktura skickad till sig mot en extra avgift, då skänker jag större delen av avgiften till välgörande ändamål.
  • Jag åker inte bil, spårvagn eller buss till kontoret utan rör mig till fots eller via cykel till alla möten så långt det går.
  • Jag köper tidningen Faktum när det kommer nya nummer.

  • Jag anväder laddningsbara batterier i möjligaste mån i alla mina prylar.
  • Jag stänger av datorer och tillbehör efter varje arbetsdag, alternativt nyttjar energisparläge.
  • Jag skänker pengar till Unicef.
  • Dessutom har jag gjort ett första pro bono-jobb – The 12th Right.

 

Boboloskogen

Hittils består "Boboloskogen" av träden nedan, fast riktiga då förståss. Det ser dessutom ut som dessa kommer att stå i Iglekärrs Gammelskog i Västra Götaland. Varje kvadratmeter kostar lite drygt 7,50kr, så för varje kund jag lanserar blir det nästan 27 kvadratmeter!

© 2019 webbyrån Bobolo. All rights reserved.