Bobolo stänger ner

Bobolo stänger ner

Det är med lite sorg och vemod jag har beslutat mig för att stänga ner Bobolo. Våren 2006 startade jag Bobolo efter att jag sagt upp mig från jobbet som IT-konsult, jag hade tröttnat på att göra vanligt konsultjobb. Bobolo utvecklades fint och jag har jobbat med många trevliga kunder under resans gång och många av er som varit med sedan starten är kvar ännu. Men tider förändras, familjeliv och ekonomi ställer högre krav på en stabilare och högre inkomst samt sundare arbetstider, därför har jag blivit tvungen att stänga ner verksamheten och istället fortsätta med en vanlig anställning igen, även om det bär emot!

När och hur?

Efter 30 november 2022 kommer jag tyvärr inte kunna åta mig någon ny- eller vidareutveckling, däribland i mitt Bobolo CMS som de flesta av er använder. Däremot kommer min egna hosting drivas vidare under en tid. De av er som har hosting hos andra leverantörer (Loopia, One.com, etc.) kommer inte påverkas när min egna hosting sen stänger ner i framtiden.

Vad händer nu?

I dagsläget händer inget med hemsidorna och tjänsterna, allt kommer fungera precis som vanligt, och så länge allt bara tuffar på så kommer det inte märkas någon skillnad (även efter 30 november). Men uppdateringar och vidareutveckling kommer som sagt inte kunna ske efter 30 november.

Allt som ni har på era hemsidor är er egendom, det samma gäller mjukvaran för att redigera och hantera innehållet (för er som har mitt CMS). Så inget dramatiskt kommer att hända. Mjukvaran är gjord för programmeringsspråket PHP version 7.4, men jag har under året hållit på och uppgradera det till PHP 8 så att ni ska kunna köra vidare även längre fram om ni så vill det.

Dessvärre har jag ingen direkt koll på andra bra leverantörer och konkurrenter av hemsidor, och vet tyvärr ingen som kan ta över direkt.

Det har varit mer än 15 år med många roliga och utmanande uppdrag hos er, det har verkligen varit en fantastisk resa och det är med sorg i hjärtat jag nu stänger ner verksamheten, men tyvärr nödvändigt för min egen del.

Tack för den här underbara tiden!

Har ni frågor så hör självklart av er!

Mvh Anders