Om Bobolo

Bobolo är en webbyrå som grundades av Anders Dahlgren i Göteborg 2007, dessvärre stängde jag ner verksamheten i slutet av 2022.

Jag har många års erfarenhet och kunnande inom hemsidor, webbdesign och programmering även om jag egentligen aldrig jobbade med det innan jag startade Bobolo.

Efter fyra år på systemvetenskaplig linje med programmeringsinriktning här i Göteborg började jag som IT-konsult, men efter ett sju år fick jag nog, jag ville skapa saker, jag ville vara kreativ! Och sedan 2007 driver jag nu webbyrån Bobolo.

Programmeringen har jag alltid varit intresserad av så jag gjorde det djärva i att skapa mitt eget CMS (content management system) istället för att använda något av de som redan finns. Resultatet blev Bobolo CMS. Varför bygga något helt nytt när det redan finns system som är bra och gratis kan man undra? Jo, först och främst ville jag skapa något eget och att fortsätta lära mig nya saker. Jag har även full kontroll över funktionalitet i systemet och all kunskap om att göra de eventuella specialanpassningar kunderna efterfrågar.

Bobolo? WTF?!

Namnet "Bobolo" kommer från när jag var riktigt liten, jag var tydligen lätt fascinerad av månen och det var mitt egna namn på den, tills jag växte upp och lärde mig veta bättre förstås. Och visst ser månen ut som en "bobolo" när den är full?

Företaget innehar F-skattesedel, är momsregistrerat samt har centralt belägna lokaler mitt i Göteborg.

Undrar du något?

Jag stängde ner verksamheten i företaget i slutet av 2022, men du kan höra av dig ändå om du vill.